تأکید رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بر ضرورت اجرایی شدن سند تحول قضایی/ استفاده ۷۸ درصدی دادگستری استان از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان به صورت قرعهکشی
خبرگزاری میزان_ نشست کمیته برنامهریزی دادگستری کل استان کرمانشاه با حضور رئیس کل دادگستری، معاونین، روسا و دادستانهای حوزههای قضایی استان به منظور بررسی سند تحول قضایی و چگونگی اجرایی شدن برنامههای عملیاتی سال ۱۴۰۳ برگزار و هریک از اعضا به بیان نظرات و راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند.
شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در ابتدا ضمن اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان از طرح نور فراجا، گفت: طرح نور فراجا یک تکلیف قانونی، شرعی و مورد تأکید، ولی امر مسلمین است که باید با رویکرد پیشگیرانه، مدیریت شایسته و صبر و بردباری انجام شود و به طور یقین حمایت قضایی از اقدامات اجرایی فراجا در اجرای این طرح وظیفه قانونی ماست.
وی در ادامه درباره اقدامات دادگستری استان در راستای تحقق شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نکاتی را تشریح و تاکید کرد: در سراسر استان از هر ایدهای که قابلیت اجرایی داشته باشد استقبال میکنیم.
کرمی با اشاره به تأکید چندین ساله مقام معظم رهبری بر رونق تولید و اقتصاد و با بیان اینکه ریاست قوه قضاییه همواره تأکید بر رصد و پیگیری جدی مسئولین قضایی برای رفع موانع و مشکلات قضایی واحدهای تولیدی دارند، گفت: دادگستری استان در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی همواره به دنبال ارائه راهکار و کمک جهت رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی و جلوگیری از تعطیلی کارخانهها و بیکاری کارگران است.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت اجرایی شدن سند تحول قضایی، اظهار کرد: بنا بر تأکید ریاست قوه قضاییه، نسخه بروزرسانی شده سند تحول قوه قضاییه و برنامههای عملیاتی سال ۱۴۰۳ باید به صورت تفکیک شده برای هریک از مجریان تعیین و مراحل مختلف اجرای آن به دقت پیگیری شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه ضمن تأکید بر مطالعه کامل سند تحول قضایی، افزود: این سند مانند قانون اساسی برای قوه قضاییه است و مطالعه آن الزامیست و ضرورت دارد علاوه بر اجرایی کردن و عمل به مفاد آن، ایدهها و پیشنهادهای خود را در جهت بهبود عملکرد دستگاه قضایی ارائه دهید.
وی همچنین به تأکید رئیس قوه قضاییه بر انتخاب عادلانه کارشناسان بر اساس قرعهکشی اشاره کرد و یادآور شد: ارجاع پروندهها به صورت سنتی بستری فسادزا بود، لذا قرعهکشی میان کارشناسان از طریق سامانه ارجاع راهی عادلانه برای انتخاب کارشناسان جهت کارشناسی پروندههای قضایی است.
کرمی خاطرنشان کرد: خوشبختانه دادگستری استان کرمانشاه تا پایان فروردین با استفاده ۷۸ درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان، آمار شایستهای دارد.
وی در پایان ضمن تأکید بر رعایت نظم و انضباط اداری و گفت: تمام کارکنان قضایی و اداری استان باید ضمن رعایت دقیق نظم و انضباط اداری جهت ترویج و رونق بخشی آن تلاش کنند، چرا که یکی از عوامل رضایتمندی مراجعین، داشتن نظم و انضباط اداری و تسریع در رسیدگی به پرونده هاست.
پیش از سخنان رئیس کل دادگستری، نریمانی معاون برنامهریزی دادگستری استان طی گزارشی به اعلام آمار عملکرد دستگاه قضایی استان در سال ۱۴۰۲ و تشریح برنامههای عملیاتی و تکالیف دادگستری استان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش همکاران قضایی و اداری علیرغم حجم بالای ورودی پروندهها، عملکرد دادگستری استان در سطح کشور بسیار مطلوب است و امیدواریم در سال جدید بر اساس سند تحول قضایی که بروزرسانی شده عملکرد بهتری داشته باشیم.
انتهای پیام/